Köpvillkor

1. Allmänt

I alla priser ingår moms med 25 procent om inte annat anges. Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel. Är du under 18 år måste du ha målsmans tillstånd för att beställa.

2. Betalning

Betalning sker via Klarna Checkout och deras villkor finns i sista steget vid betalning, där godkänner man våra köpvillkor samt även betalleverantörens villkor. Vi erbjuder alla betalsätt som Klarna har i sin checkout i dagsläget.

3. Leverans

Vi skickar med DHL, Postnord samt Bring. Coltellos produkter har vanligtvis en leveranstid på 1 till 3 dagar inom Sverige. Vi erbjuder alltid fri frakt. Vi debiterar 200:- för ej uthämtade paket. Kan vara längre leveranstider vissa perioder, detta framgår då på produktsidan.

Om du beställt en vara och ångrar dig efter vi har skickat ut din beställning måste du returnera paketet enligt information nedan under avsnitt 4. Ångerrätt. Du kommer annars att bli debiterad 200:- för ej uthämtat paket.

4. Ångerrätt

Som privatperson har du 14 dagars ångerrätt. Detta innebär att du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd. Om varan har hanterats på ett sätt som inte varit nödvändigt för att fastställa dess egenskaper och funktion kommer vi att göra avdrag för den värdeminskning som skett. Samtliga tillbehör och packmaterial skall skickas med. Returer skall återsändas i originalförpackningar samt väl förpackade i lämpligt ytteremballage (exempelvis wellpappkartong). Eventuella transportskador till följd av bristfällig förpackning, debiteras dig som kund. Vid nyttjande av ångerrätten är det du som står för returkostnaden.

Tänk på att du ansvarar för risken vid returfrakt. Risken innefattar bl a om din försändelse kommer bort under frakt. Använd därför gärna fraktsätt där försändelsen går att spåra, och spara inlämningskvittot. Vi sätter tillbaka pengarna på ditt konto senast 30 dagar efter att produkten är returnerad.
Reklamation skall ske skriftligen via mail på info@coltello.se.

5. Garanti

Coltello lämnar 6 månader garanti på alla produkter. Garantin täcker endast fabrikationsfel och inte fel som uppkommit genom att produkten utsatts för yttre våld eller oförsiktigt användande.

Vi kontrollerar och testar insända returer i enlighet med felbeskrivningen. Det är därför viktigt att den är så utförlig som möjligt. Om varan är felfri debiteras en avgift om 200:-, för att täcka våra arbetskostnader och för returen från oss. Produkten skall skickas till Coltello inom 30 dagar efter att felet har upptäckts för att garantin skall kunna åberopas. Reklamation skall ske skriftligen via mail till info@coltello.se

Fabriksgarantin kan ej överlåtas till annan part utan gäller endast för personen som står på kvittot eller fakturan. Kvittokopia eller ordernummer skall kunna uppvisas för att kunna göra anspråk på garantireparation.

6. Personuppgifter

Coltello är ansvariga för behandlingen av de personuppgifter som du som kund lämnar till oss. Dessa uppgifter kommer att användas i marknadsföringssyfte och till vårt nyhetsbrev, detta blir godkänt via villkoren i kassan.

Inga uppgifter lämnas vidare till annan part utan används endast av Coltello. Vill du ändra några uppgifter kan du göra det genom att kontakta oss på info@coltello.se. Vill du bli borttagen ur registret är det bara att kontakta oss.

7. Force majeure

Händelser som krig, naturkatastrof, strejk, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt jämförbar händelse, utanför Coltellos kontroll – vilken ej kunnat förutses – hänföres till force majeure, vilket innebär att Coltello befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.